Skip to main content

Team Building arba komandos formavimas kalnuose

Kol emocijos neatlego dalinuosi...
Team building kalnuose
Team building kalnuose

Esu turejusi ivairiu komandos sulipdymo renginiu, isvyku, bet sio savaitgalio kelione i Slovakija nuplove visus pries tai buvusius renginius ir uzkele kartele aukstai. Labai aukstai.
Tikram komandos sulipdymui ivardinciau kelis esminius dalykus:
- nuteikimas, visi zino kas bus, bet per daug detaliu nereikia.
- ribota ir nekasdiene erdve. Puikiai tinka autobusas su nepritaikytomis miegojimui vietomis ir isvyka i uzsieni.
Team building dalis autobuse
Team building dalis autobuse
- parinktas marsrutas, ar issukis, tikslas. Tikslo siekimas kaip komandai nesivarzant tarpusavyje, kai tikslas visiems kartu yra pasiekti taska A. Kelyje suveikia ir bandos instinktas - jeigu visi gali, tai ir as galiu, nors as pervarges, nors as ziauriai bijau aukscio, nors as jauciu skausma, salti. Issukis turi buti siek tiek nepatogus ir nelengvas fiziskai.
Team building pasirodo per uždarytą kalnų trasą
Team building pasirodo per uždarytą kalnų trasą
- nebuvimas galimybes apsisukti ir greitai pabegti ir nutraukti nuotykio. Kalnuose negali apsisukti ir lengvai grizti i viesbuti. Prie bendro andrenalino kraujyje isiskyrimo, lipimas beveik vertikaliai,  pora nuvirtusiu trasos gabalu buvo tas saldainis,  kuris padare ta baime bendra.
Ėjom kaip komanda per uždarytą trasos dalį
Ėjom kaip komanda per uždarytą trasos dalį

- kokybiskas maistas ir miegas, kai isbandymai pasibaigia, viskas sugrizta i pradiniu poreikiu tenkinimu. Geras maistas suteikia nauju jegu. Balta siugzdanti patalyne ir gera ciuzinys daro stebuklus.

Išsimiegoti kad galėtum kitą dieną vėl buildintis
Išsimiegoti kad galėtum kitą dieną vėl buildintis
- svente, ar kas nors kas sulipina i kumsti. Kai svenciama, kai daina liejasi is sirdies ir nustembi, kiek apie komanda tu nezinai, kiek slaptu talentu yra.
Po komandos sulipdymo mes kitaip i viena ziuresime, prisiminsime sunkias akimirkas, ir tuos bendrus juokelius ir frazes. Mes pazinome vienas kita, kokie mes esam stiprus kaip asmenybes, kiek vidines jegos ir uzsispyrimo turim.
Dar karta aciu visiem, o konkreciau...
Aciu Audriui uz kalnus, nuostabu marsruta, ir palyda, aciu gamtai uz tobula ora, aciu Arunui ir Audrunui uz pagalba kitiems sunkiu momentu ir amzina judesi, aciu Martynui uz uzsispyrima, aciu Monikai uz stiprybe ir uz lietuviu kalbos pagrindu itvirtinima, aciu Liepai uz vokala ir drasa, aciu Rokui uz gitara ir vokala, aciu Birutei uz istverme, aciu Mindaugui uz istveme ir subtilu humora, aciu Rimai uz greiti ir istverme, aciu Simonui uz nuostabu tembra, aciu Donatui uz uzsispyrima ir saves iveikima, aciu Justinui uz itin sunku kelio iveikima pirma diena, aciu Rutai uz istverme ir foto, aciu Lukui uz ramybe, aciu Virginijui uz nenora isiskirstyti, ir aciu Pauliui, kad visa tai ivyko, komandines dvasios laikyma.
Aciu visiems uz tikras emocijas ir tuos sunkius zodzius istartus neviena karta, aciu, kad visi buvo savimi ir kad prieme kitus su stiprybemis ir silpnybemis.

Comments