Skip to main content

Įmonės kultūra ir konkurenciniai pranašumai

Susipažinau su keliomis įmonėmis, jų vadovais, vadovovavimo stiliais ir kažkaip kirba mintis viską sudėti juodu ant balto. Ir tema kirba manyje - verslo modelis per uždarumo ir atvirumo prizmę.

Uždarumas ir atvirumas
Uždaras ir atviras, ar abu visiškai priešingi dalykai gali būti konkurenciai pranašumai. Taip, pasirodo, kad tikrai taip, nors ir įmonės veikia toje pačioje srityje. Viena yra viskam atvira, nuo darbuotojų, jų laisvalaikio iki verslo modelio skaidrumo, kita - priešingai. Viskas slapta, viskas uždara, viskas lyg po gaubtu. Gal čia yra susiję su baime viską prarasti? Bet jeigu bijai, tai neišbandai naujų dalykų ir galiausiai važiuoji žemyn. O gal mažais žingsniais ir ne drastiškomis priemonėmis judi aukštyn su tam tikrais paslydimais. Baimė suklysti, atsargumas, praradimas, atradimas.

Uždarumas lygus praradimui 
Esi uždaras. esi įdomus, bet dažniausiai esi įdomus tik siauram ratui žmonių, kurie tave labai gerai žino. Esi per atviras, bet neidomus... Visi apie tai žino, kur tas aukso vidurys, kurio ir reiktų siekti kiekvienam. Įdomus daugeliui - tai sunkus darbas, kuris reikalauja daug laiko: sukurti įdomumą, pateikti įdomumą. Kaip markertingo pradžiamokslis - 4P: Product, Place, Price ir kažkoks kitas P. Einu paieškoti... Grįžau... Promotion.
Įmonių tinklalapiuose geriausia atspindi visa tai naujienų skiltis:
- ji yra
- jos nėra
- ir blogiausias variantas - ji yra, bet naujienos yra 3 metų senumo, kai startavo tinklapis ir tuomet buvo prievarta surašytos naujienos.
Naujienų nebuvimas daug ką pasako apie įmonę, jie neskiria dėmesio marketingui, tik dirba, dirba, dirba. Požiūris ganėtinai trumpalaikis, nes tik dirbdamas tu ir liksi tik mažu darbštuoliu. Mažas, bet darbštus, darbštus, bet mažas ir taip gali suktis savam rate, kol ratas ima ir sumažėja.
Naujienų skilties buvimas ir nuolatinis kokybiškas turinys. Čia skiriu aukštą balą. Marketingo skyrius ir jo dydis lyg ir priklauso nuo visos įmonės dydžio, bet tai daugiau priklauso nuo dėmesio savo įmonės įvaizdžiui. 

Įmonė, jos formuojamas įvaizdis ir kas iš to seka
Pirma šovusi mintis - darbuotojų atranka, kai jie patys plūsta, o ne reikia jų šaudyti, perpirkinėti. Interneto skvarba yra tokia didelė, kad tai jau tapo pirmu paieškos etapu. Pirma internetas, paskui draugai, pažįstami. 
Įmonė besirūpinanti įvaizdžiu klientams kelia asociacijas su inovacijomis, o ne su pigiu, masiniu produktu. Jeigu sugebi greitai keistis, tuomet ir parodai, kad verslo procesai įmonės viduje yra svarbūs, greiti, dėmesys sau rodo, kad svarbus ir vidus, ir išorė.

Inovacijos, atvirumas lyg ir prieštarauja mažos šalies mentalitetui, bet mane tai dabar veža. Verslo permatomumui didinti įgyventi sprendimai, taip... jie mane patraukė, jie turėtų patikti ne tik man, kaip darbuotojai, bet ir kaip klientei. Klientui smagiau leisti pinigus, žinant, kas su jais daroma, nei nežinant, kas už viso to slypi ir kada tas slaptumas baigsis. 

Open minded, transparent, speedy, innovative, happy, involving. Gaila, bet dalis šitų žodžių visai kitaip skamba lietuviškai. Jei patampa nenaturalūs vertiniai...

Comments