Skip to main content

Lietuvoje atgimsta produktų marketingas

Kilo mintis brūkštelti apie marketingą ir ką pastebėjau neprofesionalo akimi. Šioje srityje nedirbu, bet visada smagu pastebėti įdėtą širdį į produktą, produktų seriją ar į visos gamyklos įvaizdį.

Alaus ir alkoholio segmentas:
Vilniaus alus - produktų asortimentas:  alus, gira, gėrimai ir žinoma plėtojamas pardavimo kanalas.
Vilkmergės alus - iš karto akį patraukia kitoks butelis, investicija į stiklo tarą ir etiketę. Tinklapis irgi prideda balų.
Vilniaus degtinė - sukiodamasi užtikau Trollyberry likerį (nors aš tai vadinčiau trauktine), žaismingas produktas, atsisakant stereotipų ir visokių devynerių subproduktų.

Pieno produktų gamintojai:
Džiugas - parduotuvės ir pakeistas požiūris į sūrį, tik kaip į užkandį. Formuojamas požiūris, kad iš jo galima gaminti ir desertus :)
Bagaslaviškio pieninė - produkto įpakavimas žaismingas, skanus, tik gaila, kad ne visada jo rasi didžiosiose parduotuvėse.

Duonos kepykla
Biržų duona - ne visur randamas produktas, bet skanus. Įpakavimas malonus, randama reklama žurnaluose ir orientacija į kokybišką produktą.

Aukštoji mokykla
VDU - Kaune jau kelinti metai matomi stendai. Nuotraukos iš jaunatviško nepatyrimo pereina į kokybišką ir apgalvotą koncepcija. Aukštoji mokykla su formuojamu kitokiu požiūriu į mokslo instituciją.

Internetinis tinklapis
Tevu-darzelis.lt - koncentracija tik į vieną segmentą, daug naudingos informacijos, patogus valdymas ir smagus dizainas.

Aprašiau tik kelis produktus ar gamintojus, kurie įsirėžė į atmintį ir kurių produktus progai pasitaikius perku. Jeigu neįrašyta į mano smegenis produktai, tuomet vertėtų pasistengti :)

Comments