Skip to main content

Nauji atradimai - Vilniaus alus

Praeitą savaitgalį nutiko 2 atradimai, abu beveik susiję su alkoholiu, didžioji dalis su alumi ir tik su vienu butelaičiu sidro.

Pakeliui į kaimą atradau parduotuvėlę, smagią, jaukią vietelę, kur prekiauja Vilniaus alumi ir nusipirkom beveik visas naujoves.

Nauji skoniai, nauji tūriai - Vilniaus, Vilkmergės alus
Tiesa, prieš tai nusipirkom Vilkmergės alaus, alus kaip alus, gal dėl to kad šviesus, o mes tamsaus mėgėjai. Vilkmergės aluje didžiausią įspūdį padarė nuostabus butelis. Forma įdomi, smagiai žiūrisi, smagiai jaučiasi rankoje. Šį alų verta pirkti vien dėl butelio :)

Odė Vilniaus alui

Beveik visi nauji Vilniaus alaus atradimai smagiai nustebino, bet iš eilės apie kiekvieną:

  • Senojo Vilniaus Tamsusis su prieskoniais - stiprus, rimtas alus (8,2%). Pardavėjas patarė gerti jį ne šaltą, o pašildytą. Pastatėm butelaitį ant saulės, pašilo ir degustavom. Gėrėm ir mėgavomės skoniais, poskoniais, pirmas gurkšnis vieno skonio, prarijus - lieka kitas skanumas. Stiprumo nesijaučia, gal čia sužaidėm su tuo šiltu alumi. Skiriu pirmą vietą šiam alau iš naujienų degustacijos.
  • Retro gira - skani, jaučiasi skonis, o ne paprastas saldumas ir jau taip pabodęs giros skonis iš butelio. Kažkas kitokio, kažkas, ką galima gerti ir pirkti dar kartą - irgi pirma vieta, tik ne alkoholio srityje.

Nenustebinę Vilniaus alaus gaminiai:

  • Vilniaus sidras - lengvas sidras, spalva skaidri, visai be atspalvio. Prancuziškas sidras yra geltonos, rusvos ar dar kokios panašios spalvos, tad man sidras turi turėti spalva. Sidras lengvas, išgėriau ir užmiršau -  gal to ir troško gamintojas. Smagumas dėl taros, buteliukas mažas, atsukamas kamštelis, tad nereiks gamtoje ieškoti atidarytuvo.
  • Senojo Vilniaus Kvietinis alus - pasak Kęsto, skonis niekuo neišskirtinis. Skonis, kaip skonis.
  • Keramisas - giros ar kokio tai skonio gėrimas, nusipirkom 2 butelaičius ir dėl to gailėjausi, reikėjo geriau Retro giros paimti dar. Keramisas keisto skonio ir tikrai patiks ne kiekvienam, susieti su niekuo negali, bet kažkas čia ne taip. Net šmėstelėjo mintis, kad tas gėrimas iš bulvių pagamintas. :) Gal kam ir patiks.


Skanių potyrių ir jumi, skaitytojai :)

Comments