Skip to main content

Trys dienos kaime

Savaitgalis maloniai nustebino geru oru, gal dėl to taip smagu buvo kaime. Tris dienas iš eilės retai tenka būti kaime, tad su malonumu praleidau jas ten. Smagumėlis buvo kuistis namukyje ir lauke. Keistas jausmas, kai grįžau namo kūno pozicija tapo sėdima, o kaimukyje - amžinas judesys. Ėjimas ir tvarkymas kažko: nuo žolės pjovimo, lapų grėbimo, medžių tepimo sodo tepalu, juodųjų serbentų sodinimo, mėšlo vežimo su TOČKE, akmenų rinkimo, nesibaigiančio kuopimosi namukuje, valgio gaminimo.
Šį savaitgalį dar kartą išbandžiau duonkepį, iškepiau du kepalus duonos ir "kleckučių" duoną. Pirmąją normalią duoną kepiau jau antrą kartą, tad nieko nenutiko stulbinamo, bet kleckučių duona visai patiko. Pastaroji daroma iš mielinės tešlos gumuliukų pavoliotų lydytame svieste ir apvoliotų cukraus, cinamono mišinyje. Sumečiau kleckiukus į skardą ir kepiau apie pusvalandį. Šiek tiek per ilgai pabuvo tas saldumynas mano duonkepėje, tad ėmiausi gudrybės.
Gudrybė būtina, nes bandelių apačia kieta ir beveik juodos spalvos. Iš pradžių bandžiau nuvalgyti gerąją bandelės dalį, o plutą palikti, po to bandžiau nupjauti, o paskutinis išradinimas - brokine tarka nutarkavau apatinę plutą ir taip išgelbėjau visas bandeles :)

Einu gerti arbatos ir valgyti bandelių - kleckiukų. Geras buvo ilgasis savaitgalis....

Comments