Skip to main content

Beigeliai

 Važiuojant namo užtaikiau J.Oliverio video su beigeliais. Receptas pasirodė paprastas, laiko į valias tad ėmiausi beigelių kepimo pirmą ar antrą kartą savo gyvenime.

Reikės:

700g miltų

450ml šilto vandens

Pakelio sausų mielių

3 arb. š. cukraus

1 arb.š. druskos

Sodos šaukšto į vandenį apverdant spurgas

Paruošimas:

Miltus išbėriaus ant stalo ir padariau šulinį, supyliau šiltą vandenį, suvėriau mieles, cukrų, druską ir maišiau su šakute viską, tešlą baigiau košioti rankomis. Net ir Rytė minkė, maigė tampė tešlą. Aliejumi dubenį aptepiau ir dar tešlą apvilgiau. Uždengiau tešlą drėgnu rankšluoščiu ir pastačiau šiltai prie radiatoriaus. Pakilo tešla per 1 valandą.

Užkaičiau orkaitę su 200 laipsnių kaitra.

Pakočiojau kaip dešrą tešlą, perpjoviau perpus, tada kiekvieną pusę į 3 dalis, o kiekvieną dalį dar į 2 dalis. Taip viso gavosi 12 rutuliukų. Pirštu ir sukamaisiais judesiais padariau skyles, o tada su Ieva dviem pirštais ore pasukom ratus ir gavosi beigeliai su gan didelėmis skylėmis.

Didelėje keptuvėje užkaičiau vandens, 1 šaukštą sodos ir šiek tiek druskos įbėriau. Paviriau beigelius porą minučių ir suguldžiau visus į skardą, aptepiau kiaušinio plakiniu, pabarsčiau beigelius trimis skirtingais pabarstukais: sezamo sėklomis, šiek tiek patraiškytomis saulėgrąžomis ir aguonomis ir kepiau apie 20-25 minutes.

Visa šeimyna kirto beigelius su įvairiais įdarais, nuo silkės iki omleto, pašteto, daržovių, obuolio ir sūrio.



Karšti beigeliai
Karšti beigeliai

Apvirti beigeliai, pasiruošę kepti
Apvirti beigeliai, pasiruošę kepti


Originalas

Comments