Skip to main content

25km pesčiomis nuo Pažaislio iki Raudondvario

Šis žiemos sekmadienis buvo žymiai įdomesnis net nelabai iškišant nosies iš Kauno apylinkių. Mintis eiti 25 km finalizavosi prieš keletą dienų, tuomet pirmiausiai kviesta kolegos, po to paskleista žinia plačiau - draugams. Kai gerai prisižadi visiems, telieka nukeliauti į vietą sutartu laiku ir laukti bendražygių. Nulėkiau su Boltu į vietą ir kelionė prasidėjo. Tiesa, vilties buvo mažokai, kad kas nors prisijungs, nes paskutinis šansas ryte parašė, kad neprisijungs.

Visą dieną spaudė lengvas šaltukas ir jokių debesų, gražus oras puikiai nuteikė ėjimui ir kelionė pajudėjo. Pirmiausia pasidarė šalta ant Hesto, tad papildomi šortai labai pagelbėjo, o kapišonas apsaugojo ausis. Visas žygis ėjosi kaip iš pypkės, nei nuotykių, nei pritrintų puslių. O mano pasirinktas maršrutas praktiškai atkartojo Raudondvaris-Pažaislis Camino Lituano puikiai sudeliotą maršrutą, tik iš kitos pusės.
Camino Lituano nuo Pažaislio pusės gerai suženklino trasą kas kelis šimtus metrų matėsi ženklai ant stulpų, o paskui aš šiek tiek nuklydau nuo maršruto ir ėjau miško taku per Panemunės šilą, nes kryptis aiški - peščiųjų tiltas per Nemuną. Po to sekė KTU rūmai, Ąžuolynas, Laisvės alėja, Rotušė, tiltas per Nerį, Breslaujos gatvė ir šunkeliukai su "dead end" Žemuosiuose Kaniūkuose, o finišas vedė takeliu per kapines aukštyn į Raudondvario dvarą.

10.15 val startavau nuo Pažaislio vienuolyno ansamblio ir pabaigiau kelionę 15.50 Raudondvario dvare, laikas pilnas su sustojimais fotografijoms, paskaitymams, pietums ir kavai.

Visiems keliaujantiems pėsčiomis 25km ir daugiau, patarčiau pasiimti papildomas lengvai apsimaunamas kelnes ar šortus, kepurę, šaliką, sintetines kojines pasikeitimui, powerbanką, ausines su podcastais ar audio knygomis, vazelino ir viską sutalpinti į lengvą kuprinę. Viskas, daugiau nieko nereikia, nes sočių pietų centre kavinėje tikrai užteks, o vanduo kurpinėjė žiemos metu atvės iki negeriamo šaltumo.
Esminis patarimas yra avėti gerokai pranešiotus senus, patogius batus.
Camino lituano sudeliotą maršrutą rasite čia.
Startas - Pažaislis

Pažaislis kviečia užsukti

Camino Lituano ženklai einant per Hesą

Saulė šviečia, geležinkelis bilda

Slaugos ligoninės kiemas

Užlipau ant kalno ir pažiūrėjau į fortą Panemunėje

Nemunas nuo pesčiųjų tilto

Pesčiųjų tiltas, kaip kelrodis

Tiesiamas geležinkelis

KTU fakultetai

KTU įstatė medines duris, o ne plastikines

Streikuojantis stadijonas

Voverė

Lampėdžiai

Vėl kelrodis, šį kartą Žemuose Kaniūkuose

Tikslas artėja - Raudondvaris

Lituano Camino Raudondvaryje, pirmyn ir atgal

Comments