Skip to main content

Sodininkystė 2016

Turiningi, prasmingi šie 2016-ieji... Toli gražu jie dar nesibaigė, bet smagu truputį atsisukti atgal ir įsivertinti, kas gero jau nutiko.
Kaimas šiemet didelę dalį uzurpavo mūsų savaitgalių, bet dabar jau labai smagu. Namukas su pamatais, veikianti pirtis, jauki namuko dalis su naujomis grindimis, vėl veikiantis pečiukas namuke. Taip net miela malonu ten sugrįžti :)
Vietą ir laiką rado, ir mano viena iš naujų susidomėjimo sričių - sodas, vaiskrūmiai, o tiksliau genėjimas ir skiepyjimas. Mano šių metų įkvėpėjai:

  • Stephen Hayes - sodininkystė, mėgėjiški video iš savo sodo. Savanoriškas dalyvavimas retų veislių išsaugojime; skiepyjimas, genėjimas ir kt. sodo priežiūra.
  • Monty Don - gėlininkystė, parkai. Kontraversiška asmenybė, profesionalios laidos po BBC sparnu.

Gilią žiemą skaityta literatūra ir žiūrėti video nenuėjo veltui, šiemet jau prieš genint, žiūriu ir įsivaizduoju, kaip tas medis atrodys kitais metais. Jau daugiau planavimo, negu spontaniškų veiksmų.
Nupjauni šaką, kur reikia ir kurią reikia, o ne šiaip savamoksliškai kaip išeina. Jau akis mato prieš tai šeimininkų padaryta didelę žalą medžiams, šiek tiek mūsų klaidų. Nors mes nespėjome per kelis metus sužaloti medžių.
Mano eksperimentams puikiai tiko išpuoselėta eksperimentinė obelis. Ji puikiai atlaikė pavasarinį skiepyjimą, gaila, kad tik rudeniop nuimtas paskutinis tvarstis nurėžė paskutinę viltį džiaugtis teigiamu skiepyjimo rezultatu. Na, bet nieko, rugpjūtį akiavimas išbandytas. Žiūrėsim rezultatus po savaitės kitos, jau turėtų būti apgiję pjūviai. Po skiepyjimo sekantis laukimas vienas iš tų smagių akimirkų, kai lieka tik laukti.

Prie to mano pomėgio šiemet užderėjo ir žyžių pasirinkimas. Gimtadienio dovanos jau leidžia smagintis su teleskopiniu pjūkliuku. Tiesa, šiemet jaučiama ir kita tendencija, Fiskars jau po truputį keičia Felco. Tas naujasis Felco stipriai veržiasi į metų prekinio ženklo pozicijas. Nors... įtariu, kad tas L... nušluos šiemet nominaciją be konkurencijos.

Comments

  1. Tas L..... brendas labai tvirtas pozicijas užsiėmė kaip šių metų geriausias. Nebent Felco atidarytų atskirą kosntruktorių nišą. Bet ko tais nepanašu artimiausioje ateityje. Jau greičiau L.... pradės leisti surenkamus sodo įrankius. Kaip tik radau vieną Ievai - http://shop.lego.com/en-US/My-First-Garden-10819

    ReplyDelete

Post a Comment