Skip to main content

Auginu virtualų medį... giminės medį

Užėjo... stipriai užėjo auginti giminės medį. Bendrauju su kai kuriais giminėmis, bet tikrojo ryšio nežinojau, arba žinojau, bet netiksliai. Dabar subraižiau ir sudėliojau viską į dėžutes, kvadratėliais nusipaišė giminės: broliai, seserys, dėdės ir dėdinos, pusbroliai net nežinia, kurios eilės giminės. Pasisodinau vieną kartą tėvą, kitą kartą mamą ir tiksliai žinau prosenelius ir keletą proprosenelių. Kažkaip smagu... O kai dar apie kai kuriuos sužinai ne tik oficialius duomenis, bet kaip jiems gyvenimas klojosi, tai iš viso širdis apsąla.

Pastebėjau, kad dauguma mamos ir tėvo giminės vardų nesikartoja, mat kiti Lietuvos etnografiniai kraštai. Standartiniai abiejuose kraštuose: Jonas, Ona, Juozas.
Smagumas ir tame, kad atradau 2 Ievas savo mamos giminėje. Įdomios dabartinių vardų mados, mat visai netikėtai sugrįžo Ieva giminėje po 4 kartų, įdomu, ar sugrįš koks nors dar vardas iš praeities :)  Dar nustebino gan originalūs kaip: Mažiešius, Krisius, Teklė, Danius, Adelė, Mikas, kurių anksčiau nežinojau. Seniai žinomi originalesni vardai giminėje yra: Malenija, Apolonija, Hortenzija. Pvz. babytė patapo Malenija visiems laikams, nes kaimynų tarnaitė buvo labai graži ir taip pavadino savo jauniausią dukterį Mikas su Petronėle :)

Kitas etapas seks senųjų nuotraukų talpinimas... Laukia ieškojimas, skanavimas ir kėlimas.

Comments